Domov > Blogi in novice > Zaključil se je Filmski teden Evrope 2012

Zaključil se je Filmski teden Evrope 2012

 

Zaključil se je Filmski teden Evrope 2012

V  soboto, 12. marca 2012, se je v mariborskem kinu Udarnik s projekcijo filma Boljši svet priznane danske režiserke Susanne Bier slavnostno zaključil letošnji Filmski teden Evrope.

Med 5. in 12. majem 2012 si je več kot 6000 ljubiteljev filma iz vse Slovenije v devetih kinodvoranah članicah Art kino mreže Slovenije (Ljubljana, Maribor, Celje, Velenje, Slovenj Gradec, Radovljica, Sežana, Izola, Nova Gorica) na 46 projekcijah ogledalo 16 posebej izbranih evropskih filmov, med katerimi so bili tudi številni nominiranci in dobitniki evropske filmske nagrade LUX. 15  projekcij smo namenili otrokom in mladini, filmski program pa je na prizoriščih Filmskega tedna Evrope pospremilo kar 23 spremljevalnih dogodkov.

Podrobne informacije o filmskem, spremljevalnem in pedagoškem programu letošnjega Filmskega tedna Evrope lahko najdete na spletni strani http://www.filmski-teden.eu, utrinke s festivala, izjave obiskovalcev, organizatorjev in sodelujočih pa si lahko ogledate na naslednjih povezavah: Blogi, Flickr, Twitter, Facebook, YouTube.

Filmski teden Evrope 2012 so skupaj pripravili Predstavništvo Evropske komisije, Informacijska pisarna Evropskega parlamenta in Urad vlade RS za komuniciranja v sodelovanju z Media Deskom Slovenija ter Art kino mrežo Slovenija kot izvajalcem festivala.
Filmski teden Evrope je ena izmed akcij partnerstva med Evropsko komisijo, Evropskim parlamentom in Vlado RS pri komuniciranju evropskih vsebin.